Mõne sõnaga ka sellest, mida Android TV üldse endast kujutab. Androidteler on nutikas teler, millel töötab Google'i loodud platvorm Android TV. See põhineb Google'i mobiili-opsüsteemil Android 5.0 "Lollipop" ja laseb nutitelerile ootuspäraseid asju teha nagu veebis surfata, rakendusi kasutada ning Play Store'ist alla laadida.

Android TV seab rõhu häälotsingutele, et kiiremini kasutaja küsimustele vastuseid anda või huvitavat sisu leida. Kasutajakeskkonna põhiosa jaguneb kolmeks: üleval on soovitused, keskel meediaäpid, all videomängud. Juhtimiseks saab kasutada tava-kaugjuhtimis- või mängupulti, aga ka Android TV nimelist äppi, mis tuleb nutiseadmesse laadida.

Kuidas kindlaks teha, kas su teleris jookseb Android? Tootjad on huvitatud seda reklaamima, nii et vastavaid märgistusi leiad paljudes kohtades: juba poes, pakendil, manuaalis, ilmselt ka seadme enda peal ja ekraanile ilmuva logo kujul, jms.

Android TV jõudis maailma ette 2014. aasta keskel, nii et kui su teler on vanem ja nutikas, siis toimib seal mingi muu nuti-TV-platvorm.

Android TV on kasutusel mitte ainult telerites, vaid ka meediapleierites ja minikonsoolides, millest saad ülevaate platvormi kodukal.