1. septembri algul võistles Vello Marleeniga Soome meistrivõistlustel.

„Tuled šõuhobusega kündi tegema!“ imestasid soomlased, silmad ümmargused.

Olukord oli tõesti ootamatu. Kus on enne nähtud, et friisi tõugu hobune – kes on harjunud tõlla ees jooksma – adra ette pistetakse. Aga kevadest saadik oli Marleen kündmist harjutanud ja õppust võttis ta hästi.

Vellol polnudki teist valikut. Tal on küll teine künnihobune veel – rootsi ardenn Sallina (16), kellega Vello võitis eelmisel aasta Soome meistrivõitluste kulla vabaklassis. Aga Vellol on põhimõte, et ühe hobusega ta mitu korda järjest välisvõistlustel ei käi.

Ja siis ajasid soomlased oma silmad veel rohkem ümmarguseks. Sest Marleenil tuli kõik suurepäraselt välja. Marleen võitis Soome künnivõistlustel meistrikulla nii vaba­klassis kui ka absoluutarvestuses. Vello ja Marleeni koostööd hinnati 19,2 punktiga, järgmisel konkurendil oli neid punkte 9. Keegi soomlane saatis Vellole kirja, et pole nii hästi käsitletud hobust varem kuskil maailmas näinud.

Vello: „Tulemus sõltub hobusega künnis üldiselt 60 protsenti hobusest, 20 protsenti adrast, 20 protsenti mehest. Soomes oli Marleeni osa 80 protsenti, 20 protsenti tegi ader.“