"See on tema valik, kuidas ja mil määral ta suhtleb meediaga. TTV juhatuse liige ta tänasest päevast ei ole, täna tehakse ka vastav registrikanne ja edasi ei ole ta TTV-ga seotud," sõnas TTV nõukogu esimees Allan Alaküla.

48-tunniselt kinnipidamiselt vabanenud TTV juht Toomas Lepp käis täna kell 11 Tallinna Televisiooni (TTV) nõukogule oma tegevustest aru andmas. Nõukogu esimehe sõnul ütles Lepp, et ei näe endal süüd korruptsoonikuritegudes.

"Jõudsime otsusele, et lõpetame töösuhted Toomas Lepaga," teatas Alaküla ajakirjanikele. Nõukogu otsustas Lepa tagasi kutsuda juhatuse liikme kohalt ning talle mitte maksta hüvitist.

"Toomas Lepp ütleb, et ta endal süüd ei näe," sõnas Alaküla, kuid lisas, et nõukogu arvatus oli esitatud kahtlustus piisavalt tõsine, et taoline otsus teha.

Alaküla sõnul hakatakse uue TTV juhi teemat arutama järgmisel nädalal ning plaanitakse välja kuulutada avalik konkurss. Seni kannab juhi ülesannet TTV juhatuse liige Toomas Raag.

"Nõukogu näeb endal ja kogu TTV-l loomulikult väga suurt probleemi: tekitatud on väga suur mainekahju. Me oleme aastaid ehitanud üles seda kanalit, selle mainet. Me oleme jõudnud päris heale tulemusele ja nüüd läheb mõnda aega, et sellega toime tulla," kirjeldas Alaküla.

Nõukogu vastutuse ja koosseisu üle arutamine käib aga linnavalitsuse pädevusse. "Nõukogul ei ole tõepoolest olnud võimalust näha lepingute sisse," nentis Alaküla. Mitme saja tuhande euro "kadumise" tagamaade kohta kavatseb Tallinna sisekontrolöri teenistus teha täiendava kontrolli. "Vaadates selle mahtu ja suunitlust otsustame täiendava auditi vajaduse," ütles Alaküla.

Keskkriminaalpolitsei pidas Lepa kuriteos kahtlustatavana kinni kolmapäeva hommikul. Lisaks Lepale pidasid politseinikud samas kuriteos kahtlustatavana kinni veel kolm inimest, kellest üks oli TTV töötaja Mart Ummelas. Kahtlustus on esitatud ka ühele juriidilisele isikule.

Tegemist on selle aasta juuni lõpus alustatud kriminaalmenetluse esimeste avalike menetlustoimingutega, mille raames uuritakse suures ulatuses Tallinna Televisiooni rahade omastamist. Keskkriminaalpolitsei ametnikud otsisid läbi kahtlustatavate elu- ning töökohad, sealhulgas ka Toomas Lepa kasutuses olevaid Tallinna Televisiooni ruumid.

Esialgse kahtlustuse järgi on Toomas Lepp lasknud mitme aasta vältel maksta Tallinna Televisioonil temaga seotud ettevõttele igakuiselt tasu teenuste eest, mida tegelikult ei osutatud. Praegu on alust arvata, et sellega on Tallinna Televisioonile tekitatud kahju suurusjärgus paarsada tuhat eurot.

Uurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning seda juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.