Enda meelest olen käinud üsna palju erinevates treeningutes, alustades pallimängudest ja lõpetades BodyCombat'i või vesiaeroobikaga. DeepWORK osutus aga jällegi millekski täiesti omanäoliseks. Kuigi ma suur cardio ehk vastupidavustreeningute fänn pole, läheks ma deepWORK'i treeningsaali tagasi küll!

Enne trenni tegin veebis veidi uurimustööd, et teada saada, mida see endast üldse kujutab. Lühidalt kokkuvõttes oli mu esmamulje paljajalu hingetuks karglemine õnneks täiesti mööda. Treening läbitaksegi paljajalu, lõpuks olin ma hingetu ja karglemist oli ka, aga kõigel sellel oli trennis oma väga oluline osa täita.

Treener Mihkel Vabrit selgitas, et nagu ka lastel, kui nad õpivad käima, on treeningus osalejatel paljajalu maapinnaga palju parem kontakt ja tasakaal kui treeningtossudes. Nii see tõepoolest oli mitme harjutuse puhul oli minul igal juhul saalipõrandal palju parem pidamine kui tavaliselt spordijalatsites. Kui enne oli paljajalu trenni minemine väga kummaline ja võõras mõte, siis nüüd läheks iga kell, kuigi esimene kord on jalatallad järgmisel hommikul tavapärasest kangemad.

DeepWork

Kõiki harjutusi tegime intervallide kaupa ja see sobib ideaalselt kõigile, kes oma koormust treeningu jooksul tahaksid ise jaotada. Kui teisel või kolmandal raskustasemel hakkama ei saanud, läksin esimese juurde tagasi. Seekord tuli seda kahjuks üsna tihti ette, aga tunnistan, et olen trennitegemise unarusse jätnud.

Mis puudutab karglemist- ma usun, et treeningu videoklipil ja piltidel on näha, kuidas ma oma viimsegi kaubandusliku välimuse kaotasin, sest proovisin pingutada ikka nii et veri ninast väljas. Ma usun, et deepWORK sobib kõigile, kes tahavad raske päeva lõpuks pea mõtetest täiesti tühjaks saada ja väsinud kehale „restart" teha. Trenni lõpus olin küll läbimärg, näost punasem kui vanaema kasvuhoone tomatid ja kurnatud, aga veidike taastudes oli tunne suurepärane ja elav.

DeepWork

Kusagil poole treeningu peal hakkasin mõtlema, et kui see on vastupidavus (cardio) treening, siis kuidas mul teatud lihasgrupid pingutusest väsinud saavad olla. Treener Vabrit selgitas hiljem, et kuigi on palju hüplemist ja erinevaid jooksuelemente, on deepWORK treeningu erinevatesse faasidesse lisatud ka näiteks staatilisi lihaseid pingutavaid harjutusi.

Või näiteks kätekõverduste seeria pärast igavikuna tundunud põlvetõstejooksu, kui loobumismõtted kümnel korral pähe trügisid- siis sain aru, mida treeningu kirjelduses mõeldi vaimse keskendumise ja füüsilise pingutuse vastandamise all.

Julgen deepWORK trenni soovitada kõigile, sest see on treeningu mõttes tõesti ainulaadne kogemus. Kui aga tunned, et vaid Body&Mind (liikuvus, painduvus ning keha ja vaimu treeningud) on sinu tassike teed, siis võib deepWORK mõjuda liiga intensiivsena.