Viimased arengud antud juhtumis tulid eelmisel reedel, kui Norra meedias kirjutati, et Šmigun-Vähi Torino olümpial antud A- ja B-dopinguproovid on osutunud positiivseks ning seega võetakse temalt ära kaks kuldmedalit. Kuidas Seli neid väiteid kommenteeriks?.

"Seesama ajakirjanik on ka mulle helistanud ja seda [juhtumit] juba viimased pool aastat uurinud. Kahjuks ei olnud ka mul temale rohkem öelda, kui tänaseks on meediast läbi jooksnud. Me saame kommenteerida ainult seda, mida ütlevad asjaosalised ise. Ja asjaosalised Kristian-Thor Vähi ja Kristina Šmigun-Vähi on tänaseks ka seda meedias avaldanud, mida neil öelda on," rääkis Seli.

Ta lisas: "Rääkisin samade asjaosalistega ka täna hommikul, aga need on asjad, mida ainult nemad saavad kommenteerida. Meile EOK-sse ei ole tulnud ei WADA-lt, CAS-ilt ega ROK-ilt rohkem informatsiooni ja nii ma Norra ajakirjanikule ka tema pärimise peale vastasin. Nii paraku hetkel on - ootame informatsiooni ja lõpuks saavad juhtumit kommenteerida ikkagi ainult asjaosalised ise."

Šmigun-Vähi asepresidendi rolli veel arutatud pole

Kuidas aga Šmigun-Vähi ise viimastele väidetele reageerinud on? "Telefoni teel meeleolu välja ei paistnud, aga eks see on loomulikult temale ka raske. Samas vähemalt mina leian, et olgu parem õudne lõpp kui lõputu õudus. Teisest küljest täna hommikul Kristian-Thor Vähi kinnitas mulle, et kõik see, mis senini öeldud on, tõele ei vasta. Aga kui asjaosalistel endal midagi öelda, siis nad kindlasti teavitavad ka EOK-d ning avalikkust. Meie seda informatsiooni kinni ei hoia."

Kas Norra meedia väidete valguses on kuidagi uuesti luubi alla võetud ka Šmigun-Vähi roll EOK asepresidendina? "Seda teemat seni tõstatatud pole, aga järgmine täitevkomitee koosolek on meil juba sellel neljapäeval. Kuni informatsiooni rohkem pole, ei ole ka väga põhjust mingeid samme teha. Kindlasti on olemas ka see kokkulepe, et kui mingid asjad tekivad, siis esimesed sammud tulevad Kristina enda poolt."