"Lootsin, et ei loovuta ühtegi geimi, aga see oli natuke liiga positiivne mõtlemine," vastas Kontaveit küsimusele, kas kolm käest lastud geimi on rohkem või vähem, kui ta enne mängu algust lootis.

Kogu turniiri peale kaotas maailma 176. reket üldse vaid kaheksa geimi. Kaheksandikfinaalis seljatas ta 6:0, 6:0 Grete Helana Roose, veerandfinaalis Piret Ilvese 6:1, 6:0 ja poolfinaalis Liisa Pajumetsa 6:2, 6:2.

"Mulle andis see turniir võimaluse harjuda liivaväljakuga ja saada liiva peal mänge, sest ma olin päris tükk aega murul mänginud ning murutennis on ikka midagi muud," rääkis Kontaveit, kes laupäeval alustab juba Bukaresti WTA turniiri kvalifikatsiooni, kus tuleb samuti mängida liival.

Kontaveit harjutab hetkel treenerita, kuid uue juhendaja otsingud käivad. Kedagi konkreetset Peeter Lambi endisel hoolealusel silmapiiril ei ole.

"Peeter on juba vanem inimene. Raske on temaga maailma lõppu sõita. Ta on väga hea treener, saame väga hästi läbi. Midagi erilist ei olnudki, ei oskagi suurt põhjust öelda," selgitas Kontaveit, miks Peeter Lambiga koostöö lõpetati.