WRC andmetel rullus eestlaste masin üle katuse, ent Tänak ja tema kaardilugeja Raigo Mõlder pääsesid avariist õnneks vigastusteta.

Samas kohas, kus Tänak välja sõitis, oli eelnevalt avarii teinud ka Hayden Paddon, kelle masin süttis põlema. Ka sellest õnnetusest pääsesid rallimehed õnneks vigastusteta.

Hiljem kinnitas Tänak, et masina kahjustused olid nii suured, et neil pole enam võimalik homme rallit jätkata.

Eilsel publikukatsel kaheksandat aega näidanud Tänak alustas esimest pikemat võistluspäeva katse seitsmenda ajaga ning oli kolmandal katsel kolmas.

Kui päeva esimese katse (27,44 km) järel kurtis uute Dmack rehvidega sõitev Tänak nende liigse kulumise üle, siis teisel, veidi lühemal katsel (18,03 km) jäi ta oma sõidu ja rehvidega rohkem rahule. Oma õiget kiirust näitas ta neljandal katsel, mille lõpetas neljandana ja mis tõstis ta Jari-Matti Latvala (Volkswagen kõrvale jagama kokkuvõttes neljandat kohta.

Rallit juhib täna koguni viis katsed võitnud britt Kris Meeke (Citroen), kellele Sebastien Ogier kaotab 31,9 sekundiga.

Üldjärjestus pärast 9. katset: 1. Kris Meeke 44.03,6, 2. Sebastien Ogier +31,9, 3. Dani Sordo +37,3, 4. Andreas Mikkelsen +52,3, 5. Thierry Neuville +1.12,2, 6. Stephane Lefebvre 1.35,5.

Sander Pärn (Ford Fiesta R5) on WRC2 klassis langenud 15. kohale, kaotades liidrile Pontus Tidemandile (Škoda Fabia R5) juba 8.31-ga.