10. Nike toob turule hijabi spetsiaalselt moslemitest sportlastele

Kui paljud riigid lähevad seda teed, et keelustavad kõik traditsioonilised mosleminaiste keha- ja peakatted, siis spordirõivaste tootja Nike tuli sel aastal välja uhiuue hijabi-kollektsiooniga sportivatele moslemiusilistele naistele. “Pro hijab“ on mõeldud naistele, kes soovivad järgida oma religiooni rangeid reegleid, kuid ühtlasi olla tervislikud, teha sporti ja võistelda võrdselt teiste naissportlastega. Meie leiame, et igaühel on õigus otsustada, kui palju või vähe ta oma kehast teistele paljastada soovib ja Nike algatus võimaldada kõikidele naistele võrdsed võimalused ka spordirõivastuse valikus on vägagi teretulnud!

9. “Wonder Woman” on üks vähestest 100 miljoni dollari suuruse eelarvega filmidest, mida lavastab naine

Filmiajaloos on olnud vaid kaks naist, kellele on enne “Wonder Womani” režissööri Patty Jenkinsit usaldatud 100 miljoni dollari suurune eelarve. Film kuulub DC koomiksite universumisse, millele on teed rajanud “Man of Steel”, “Batman vs Superman: Dawn of Justice” ning suvel linastuv “Suicide Squad”. “Wonder Woman” näitab, kuidas amatsoonide printsessist ja pooljumalast sai tema kodusaare üks suurimaid kangelasi. See on oluline kahel põhjusel — esiteks on naistele vaja sama vapraid ja võimsaid eeskujusid nagu Wonder Woman ning teiseks — ammu oleks aeg, et naised meestega võrdsed võimalused juhtrollides saaks!

8. Kersti Kaljulaid pääses esimese eestlasena maailma Forbesi 100 kõige mõjukama naise hulka

President Kersti Kaljulaid on esimene eestlane, kes on pääsenud majandusajakirja Forbes maailma mõjukamate naiste hulka. Kaljulaid on edetabelis 78. kohal. “Kaljulaid on juhtfiguur väikse Eesti digitaalrevolutsioonis, ta on samuti riigi esimene naispresident. Eesti on esimene riik, mis on digitaliseerinud oma avalikud teenused — valimised, tervishoiu ja haridussüsteemi,” kirjutab Forbes. Oleme uhked oma teerajajast presidendi üle!

Vaata videost, millised on ülejäänud muutused, mis naisi 2017. aastal mõjutasid.