10 datlit
ilma kivita150 g india pähkleid
80 ml maapähklivõid
125 ml kookoshelbeid
125 ml kuivatatud jõhvikaid
1-2 spl kookosjahu
2-3 spl vett

Valmistamine

Pane datlid väikesesse kaussi ning vala peale vesi. Leota tund, seejärel kurna. Pane india pähklid blenderisse või köögikombaini ning purusta, kuni segu meenutab tükilist jahu. Lisa datlid, pähklivõi ning muuda ühtlaseks massiks.
Sega sisse 60 ml kookoshelbeid, jõhvikad ning kookosjahu. Vajadusel lisa veidi vett.
Veereta massist käte vahel väikesed pallid ning kata ülejäänud kookoshelvestega.
Pane üheks tunniks külmkappi.
Proovi ka teiste pähklivõidega (mandlivõi, sarapuupähklivõi, maapähklivõi).
Säilivad õhukindlas karbis külmikus kuni nädal.
Alusta datlite ning ka teise kuivatatud puuviljade lisamist toidukorrale ühe kaupa. Võid need nii püreestada kui ka aurutada.