Köögis mõnusaks toimetamiseks on vaja teravat ja kvaliteetset nuga ning oskust selle noaga ümber käia. Enne, kui jõuame tegelikult kana luustamise või kala fileerimise juurde, tuleks esimese asjana õppida selgeks hakkimine: kiire, ohutu ja õige!

Kööginuga peab olema terav, sest siis käitub see juurvilju, ürte ja muid asju lõigates nii nagu Sina - lõikajana - soovid, mitte nii nagu nuga soovib omatahtsi liikuda. Mitte terav ehk nüri nuga on see, millega tavaliselt asjatades näppu lõigatakse.

Selleks aga, et ka terav nuga kätele liiga ei teeks ning kõiki näppe "sirgeks" ei lõikaks, tuleb teada ja harjutada õiget hakkimistehnikat. Selleks, et seda kiirelt selgitada vaadake videot: oluline on aga alustada aeglaselt ning palju harjutada. Õige hakketehnika muudab köögis toimetamise nauditavaks, samuti kiiremaks ja ohutumaks.

Head õppimist, katsetamist ja harjutamist!

Allikas: Maitsed.ee