Pulkadega söömine on traditsiooniline Aasias, Hiinas ja Jaapanis ning on üsna kindlalt selge ka enamustele teistele inimestele. Kuid, kas ka õigesti?

Maitsed.ee nipinurga videos vaatame järele, kuidas tuleb pulki õigesti hoida, et nendega oleks mugav taldrikult või kausist maitsvat toitu suhu tõsta. Keerulist pole selles midagi, küsimus on pigem mugavuses - kuidas hoida pulki nii, et saaks nautida õhtusööki, mitte aga mõelda pidevalt, kas pulgad peavad toitu kinni.

Lisaks klassikalisele viisile kahe pulgaga toiduajal opereerida näitame kätte ka, kuidas valmistada juuksekummi ja papitüki abil nii öelda "libapulgad". Seda siis lastele või neile, kes ei ole tavalist pulkadega söömist veel omandanud.

Pulki kasutati Hiinas algselt toidu valmistamisel, tule segamisel ja muudes söömisega mitte seotud valdkondades. Arvatakse, et tänaste söömispulkade eelne ajalugu algab 9000 aastat tagasi, samas kui söömiseks hakati pulki kasutama alles Han'i ja Ming'i dünastiate ajal. Esimene kirjalik märge pulkade kohta toidu söömiseks pärineb 3. sajandist enne Kristust.

Hiinast alguse saanud toidupulgad levisid aga kiiresti üle kogu Aaasia, Hiina ja Jaapani, kus need enamati puust, bambusest või plastikust valmistatud pulgad on ka täna peamisteks toidu suhu viimise agregaatideks. Lisaks pulkadele tutvustas Ming'i dünastia toidu söömiseks pulkadele lisaks ka lusikat.

Allikas: Maitsed.ee