Šokolaadiga marjakook on erakordselt mõnus tummine maius, millest ei ütle ära ka ennast magusasobraks mitte pidavad inimesed. Magusaisu rahuldamiseks piisab üsna väikesest tükist, mistõttu on kook hea suuremale seltskonnale pakkumiseks. Külmas hoides säilib kook värskena ja maitsvana mitu päeva.

Suus sulav šokolaadikook marjadega

Põhi:
200 g (1 pakk) Digestive küpsiseid (Kalev) http://www.kalev.eu/tooted/maiustused-ja-kupsised/kupsised/vormikupsised/kalev-taisterakupsis-digestive-200g
2 sl pruuni suhkrut
60 g void

Täidis:
250 g (1 karp) mascarponet http://mozzarella.ee/tooted/muud/vigala-mascarpone-250-g/
200g valget šokolaadi http://www.kalev.eu/tooted/maiustused-ja-kupsised/sokolaadid/kupsetussokolaadid/kalev-kupsetussokolaad-valge-200g
2 sl koorelikööri http://www.liviko.ee/tooted/omatooted/likoor/vana-tallinn-cream-2-2/
200-300 g vaarikaid, maasikaid, kivideta kirsse, mustikaid vm värskeid marju

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ning sega suhkru ja sulatatud võiga. Suru segu võiga määritud lahtikäiva 24 cm läbimooduga vormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 12-15 minutit, kuni põhi on kuiv. Võta vorm ahjust ja lase jahtuda.

Täidise jaoks haki šokolaad ja sulata vesivannil. Sega hulka mascarpone ja alkohol, vala täidis koogipõhjale, puista peale vähemalt pooled marjad ja suru neid natukene täidise sisse. Aseta vähemalt kaheks tunniks külmkappi tahenema. Lõika viiludeks ja naudi koos ülejäänud marjadega.

Allikas: Sisuturundus