Oma suvist lemmikmagustoitu tutvustab tippkokk Lauri Tomingas enesekindlalt: “Kui te olete juba nädala teinud ainult kitsejuustu salatit ja maasikatorti, siis on aeg pöörata see harjumus pahupidi: pipart teie maasikatele!”

Vajad kitsejuustu, maasikaid ja küpsisepuru jaoks suviselt tervislikke krõbedaid kaeraküpsiseid. Vajad väikest panni, mille saad grillile asetada. Maitsete peale keeramiseks on vaja rosmariini, balsamico kreemi, pipart. Kaunistuseks münti ja söödavaid lilli.

Grillitud juust ja maitsega maasikad ehk soe kitsejuustu kook
või Tippkokk Lauri Tomingase suvine lemmikmagustoit - soe kitsejuustu kook

Vaja läheb:
Kitsejuustu
Rosmariini
Küpsisepuru
Maasikaid
Balsamico kreemi
Musta pipart
Peenrast natuke münti ja lilli

Nipid mõnusa kitsejuustu koogi valmistamiseks:

  • Määri pann enne juustu pannile ladumist õliga. Hiljem kordi kergem puhastada.
  • Maasikaid ei tohi moosiks haududa lasta. Lisa nad lõpus ja üle minuti pole kuuma vaja anda.

Lauri Tomingas on peakokk Vihula mõisa restoranis.

Allikas: Delfi TV