"Ma ei karda, aga ma olen valmis selleks. Ma ka arvestan, et selliseid skandaale on olnud, ja need ka võivad tulla kõigi valitsuse liikmetega. Selleks tuleb valmis olla. Tuleb olla võimalikult ettevaatlik, aga ka tark, et neid skandaale ära hoida. Aga lõpuni neid ära ei hoia," ütles Ratas intervjuus, mis salvestatud 1. detsembril ehk mõned päevad enne, kui Ratas maaeluminister Martin Repinskilt lahkumisavalduse vastu võttis.

Kärt Anvelt küsis peaministrilt: "Kui keegi neist 14 ministrist saab tõesti hakkama mingi tõelise sigadusega, kus on arusaadav, et see on eetiliselt täiesti vastuvõetamatu, samuti juriidiliselt vastuvõetamatu, mida see inimene on teinud... Sa ei löö risti ette, oled valmis kohe minema presidendi juurde selle inimese lahkumisavaldusega?"

Ratas vastas: "Ma olen valmis selle inimesega kohtuma ja ütlema, et minu jaoks ei ole vastuvõetav see käitumine või see tegevus, mis ta siis on. Näiteks kui see on väga ränk liikluseeskirjade rikkumine tema ministriks oleku ajal. Jah, siis ma lähen loomulikult vabariigi presidendile tekkinud olukorda selgitama ja panen ka selle avalduse lauale. Aga see eeldab, et ma selle inimesega kõigepealt räägin ära."

Jüri Ratas rääkis intervjuus Kärt Anveltile oma tormilisest poliitikuaastast, aga ka lapsepõlvest, perekonnast, jõulukommetest. Vaata saadet!

Intervjuu on esimene neljast Eesti Päevalehe ajakirjaniku Kärt Anvelti tänavusest aastalõpusaatest Delfi TV-s, mis ilmuvad detsembrikuu jooksul Delfi ja Delfi TV avalehel ning aadressil delfi.ee/aastalõpp. Samast võib leida ka Kärt Anvelti mullused aastalõpuintervjuud.