Kersti Kaljulaid intervjuus Washington Postile: mõned Putini-meelsed radikaalid räägivad väga head eesti keelt

Kersti Kaljulaid

Ajaleht Washington Post avaldas reedel intervjuu Eesti presidendi Kersti Kaljulaidiga, kes rääkis ajakirjanikuga Lääne Vene-poliitikast ja sellest, miks Eesti venelased ei unista Venemaaga ühinemisest.
Loe edasi...

Riigikogu kuluhüvitised: kuus saadikut kulutasid ära kogu raha, fraktsioonidest kulutasid enim EKRE ja Keskerakond

Riigikogu

Riigikogu eelmise aasta kuluhüvitiste andmed on avalikuks saanud. Kokku kulus riigikogu liikmetel üle miljoni euro kuluhüvitisi.
Loe edasi...

EESTI KOHTUNIKE ÜHING: parlamendiliikme isiklik rünnak kohtunike vastu on lubamatu

EKRE meeleavaldus Toompeal

Eesti Kohtunike Ühing (EKoÜ) peab lubamatuks parlamendiliikme isiklikke rünnakuid kohtunike vastu. See kahjustab võimude lahususe ja tasakaalustatuse põhimõtet ning kohtuvõimu autoriteeti, kirjutavad kohtunike ühingu juhatuse liikmed avalikus pöördumises.
Loe edasi...

Antwerpeni ostutänaval kihutanud mehel oli suure veresauna jaoks kõik olemas, ta leiti aga rooli tagant purujoobnuna

39-aastane Mohamed R. ei pruukinudki Belgias Antwerpenis kavatseda autoga rahvahulka sõites terrorirünnakut korraldada, kuigi tal oli olemas kõik, mida selleks vaja: ta sõitis autoga kiirusega 80-100 kilomeetrit tunnis läbi rahvarohke ostutänava Meiri ning tal olid kaasas relvad. Samas leidis politsei ta rooli tagant purujoobnuna. Belgia föderaalprokuratuur otsustas mehe igal juhul terroristliku mõrva katses ja relvaseaduse rikkumises kahtlustatuna vahi alla jätta.
Loe edasi...

EKRE juhatuse liige: Monika Helme viskas mind EKRE Sõprade Klubist välja

Maria Kaljuste ja Monika Helme

EKRE juhatuse liige ning Saarema ringkonna juht Maria Kaljuste süüdistab erakonna esimees Mart Helme abikaasa Monika Helmet selles, et Monika Helme viskas ta välja Facebooki EKRE Sõprade Klubist. Kaljuste sõnul kiusatakse teda juba mõnda aega taga, sest ta ei nõustu kõigega, mida erakonna juhid tahavad.
Loe edasi...

Traagilise liiklusõnnetuse pealtnägija: kiirused olid väga suured, Honda peatus keset teed järsult justkui mitte millegi pärast

Avarii Jõhvis

Eile kella poole üheksa paiku õhtul sõitis Ida-Virumaal Edise külas sõiduauto Toyota äkkpidurduse teinud Hondale tagant otsa. Suri Hondas olnud 10-aastane tüdruk. Õnnetuskohaga paralleelsel kergliiklusteel sõitsid rulluiskudel tüdrukud, kellest ühe sõnul olid kiirused suured ning äkkpidurdus keset teed arusaamatu.
Loe edasi...

Prokuratuur: süüdistuse esitamiseks TÜ vanemteadurile ei ole alust

Tartu Ülikooli peahoone 20.02.17

Lõuna prefektuur lõpetas kriminaalmenetluse, mille raames esitati Tartu ülikooli vanemteadurile kahtlustus võrdõiguslikkuse rikkumises doktorandi seksuaalse ahistamise näol.
Loe edasi...

VIDEO: Need olid Lembit Ulfsaki silmapaistvaimad filmirollid

Lembit Ulfsaki mälestus kestab edasi mitmete värvikate tegelaskujude kaudu. Siin on põgus ülevaade rollidest tele- ja kinofilmides, mis näitavad tema erakordset ampluaad.
Loe edasi...

Kümned tuhanded inimesed kutsuvad kiirabi plaastrit panema, mistõttu võivad tõelised hädalised abita jääda

Meedikud lõid Facebooki grupi, kuhu koguda väljakutsete näiteid. Nad on väsinud käimast väljakutsetel, millel pole midagi pistmist kiirabi kui eluohtlikus olukorras appi kihutava erakorralise abi andjaga. Siin valik grupi postitustest.

Kiirabi kutsutakse välja sageli pisihädade või selle tõttu, et lähim arstikeskus on liiga kaugel.

Tipptehnoloogilisest erakorralisest abist on saanud plaastripanijad ja vilkuritega taksoteenus.

Kiirabitöötajad kardavad, et pisiväljakutsete tulva tõttu võib abi tõsiste haigeteni jõuda liiga hilja.
Loe edasi...

Vabaerakonnast välja visatud Krištafovitš: juhatus käitus nagu märtsiküüditajad, kes koostasid öösel pimedas ruumis nimekirja, keda Siberisse saata

Jevgeni Krištafovitš

Eile õhtul Vabaerakonnast välja visatud Jevgeni Krištafovitši sõnul arvati ta parteist välja, kuna ta oleks ohustanud erakonna esimeheks kandideeriva Artur Talviku positsiooni.
Loe edasi...