Superautode omanike ürituste sari Gran Turismo väisab Eestit juba viiendat aastat. Skandinaaviast pärit superautode omanikud, kelle garaažides seisavad Lamborghinid, Bentleyd, McLarenid, Lotused, Ferrarid ja teised luksuslikud sportautod, saabuvad oma uhkete sõiduriistadega Tallinna 27. juulil, kust edasi liigub superautode korteež Pärnusse. Eestisse saabuvate superautode summaarne võimsus ületab 30 000 hobujõudu ehk 22 400 kilovatti.

"Gran Turismo Baltica tähistab tänavu viiendat aastapäeva ning tegemist on väikese juubeliga. Superautode entusiastid, olgugi nad ükskõik kui väga rikkad või olulised inimesed, näitavad hea meelega oma masinaid publikule, suhtlevad vabalt huvilistega, lasevad rõõmsalt nii autodest kui ka endast pilte teha ning lubavad autode sisse piiluda," ütles Gran Turismo ürituse Eesti patroon, OlyBeti tegevdirektor Veiko Krünberg.

Enamus superautosid saabusid Tallinna kolmapäeva hommikul Stockholmi laevaga ning kell 10:30 rivistuti Hiltoni hotelli ette. Pärast autode demonstreerimist pealinna publikule alustasid 70 superautot sõitu Pärnusse, kuhu jäädakse 31. juulini.