Pidevalt on surve all olnud Hispaania enklaavid Põhja-Aafrikas. Ka on paadid teel Pürenee poolsaarele, Hispaaniasse ja Lõuna-Prantsusmaale.

Teiseks on sel aastal olnud suure surve all Vahemerega piirnevad riigid. Siin on numbrid mastaapsed: üle 90 000 inimese on tulnud ainuüksi sel aastal. Kaadrid Lampedusa saarest on meile kõigile tuttavad.

Kolmandaks on löögi all Vahemere idapoolne nurk. Siin on liikumas peamiselt Süüria sõjakoleduste eest põgenejad. Illegaalne piiriületus küündib sel aastal juba 150 000 inimeseni. Eesmärk on jõuda Türgi või Kreeka rannikule. Ainuüksi sel aastal on vahemeres jätnud elu 2500 inimest.

Türgi ja Kreeka ei ole aga lõplikud sihtpunktid. Siit liigutakse edasi. Just see on teekond, mis viimastel nädalatel olnud enim teemaks. Läbi Euroopa Liitu mittekuuluvate riikide otsitakse otseteed jõudmaks Saksamaale. Surve all on Ungari, siit kaudu tahetakse jõuda Saksamaale ja Austriasse. Ungari on sulgemas oma piiri. Viimasel nädalal on Austria ja Saksamaa asunud Ungarisse jõudnud inimesi vastu võtma.

Jaga
Kommentaarid