Välispoliitika ajakiri Foreign Policy kirjutab, et ärritunud naine ründas ministrit kummipeenisega ajal, mil ta selgitas ajakirjanikele kohaliku Maori rahva esindajate seisukohti seoses vastuolulise Vaikse ookeani partnerluslepinguga (Trans Pacific Partnership agreement).

„See on meie suveräänsuse vägistamise eest!“ karjus Josie Butler pärast küllaltki suuremõõtmelise seksilelu maandumist minstri otsaesisel. Jahmunud minister Joyce reageeris vaevu kuuldavalt: „uhh“.

Turvapersonal toimetas meditsiinitöötaja viivitamatult ministrist eemale ning küsitles teda. Naisel paluti käised üles käärida, tõestamaks, et tal ei ole rohkem dildosid, mida ametnike suunas visata.

Butler selgitas hiljem telekanalile TVNZ, et ta avaldas meelt seoses partnerluslepinguga, mis tema hinnangul ähvardab tõsta ravimite hindu, sest sellega eelistatakse suuri farmaatsiafirmasid ning raskendatakse odavamate geneeriliste ravimite turuletulekut, rikkudes tema meelest inimeste õigust saada neile soodsamat tervishoiuteenust.

Vaikse ookeani partnerluslepingu (TPP) eesmärk on luua kõrgetasemeline kokkulepe 21. sajandi esinevate kaubandusküsimuste lahendamiseks. Selle vastu on viimastel aastatel avaldatud meelt mitmetes Aasia riikides.