„Venemaa on kolmanda maailma riik totalitaarse režiimiga, kus ei järgita inimõigusi ja rahvusvahelist õigust… Ma pean üleliigseks raisata oma elus aega kohtuprotsessist osavõtmisele. Kümme päeva pärast otsuse tegemist jätkan ma näljastreiki, kuni mind vabaks lastakse. Kutsun Porošenkot, kes lubas minu emale mind juba eelmise aasta kevadel tagasi tuua, pidama Vene võimudega läbirääkimisi minu naasmise üle,“ ütles Savtšenko Raadio Vabaduse vahendusel.

Keset esinemist tõusis Savtšenko kohtupingile püsti ja näitas kohtunikele keskmist sõrme.

Kohtusse minna soovinud Ukraina parlamendi liikmetel ja ajakirjanikel tekkisid kolmapäeval probleemid. Teel Rostovi oblastisse Donetskisse vahistati telekanali STB ajakirjanikud, kes sõitsid sinna autoga, ning Moskva Šeremetjevo lennujaamas peeti kinni ühenduse Batkivštšõna rahvasaadikud Aljona Škrum ja Ivan Krulko.

Probleeme oli ka Vene ajakirjanikel. Kohtusaali lasti ainult nimekirja alusel, millesse olid kantud Kremli-meelsete telekanalite Pervõi Kanal, Rossija ja Zvezda võttegrupid. Ülejäänud ajakirjanikud pidid istungit pressitoast ekraanidelt vaatama.

Savtšenko advokaadi Nikolai Polozovi sõnul teeb kohus otsuse 21.-22. märtsil.