Tulistajal oli nii Saksa kui ka Iraani pass, vahendab Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Mees ei olnud seni politseile tuttav, ka tema teo motiiv on seni täiesti ebaselge. Küsimusele, kas tegemist oli võimaliku terroriakti või amokijooksuga, pole seni vastust. „Me räägime praegusel hetkel tulistamisest,“ ütles Müncheni politseipresident Hubertus Andrä laupäeva varahommikul.

Politsei teatel tegutses tulistaja üksi. Andrä sõnul ei arvata, et teo toimepanijaid oleks olnud rohkem.

Tulistaja lasi ennast ilmselt ise maha. Tema surnukeha leiti kella 20.30 ajal kohaliku aja järgi kilomeetri kaugusel kaubanduskeskusest. Politsei teatel on suur tõenäosus, et tegemist on tulistajaga.

Esialgse uurimise järgi tulistas mees püstolist.

Juba lühikest aega pärast rünnaku algust sai politsei tulistajaga kontakti ja ka tulistas tema suunas, teatas Andrä. Siiski õnnestus ründajal kaubanduskeskuse suunas liikuda ja seal veel inimesi tappa, enne kui ta uuesti leiti.

Öösel ründas politsei eriüksus ründaja arvatavat elukohta. Läbiotsimise kohta pole veel midagi teada.

Juba reede õhtul avaldati mobiilivideo, milles üks kodanik üritab ründajat edasisest tulistamisest loobuma veenda ja nimetab teda „Scheiß Kanaken“ (umbes „kuradi lõunamaalane“). Tulistaja vastab: „Ma olen sakslane, ma sündisin siin. Ma olin ravil. Teie pärast on mind seitse aastat kiusatud. Ja nüüd pidin ma endale relva ostma, et teid kõiki maha lasta.“

Tulistaja elas koos vanematega Müncheni Maxvorstadti linnaosas ja käis seal lähedal ka koolis. Naabrid nägid teda veel eile.

"Ta elas täpselt minu kõrval. Ma nägin teda ainult aeg-ajalt ega tundnud teda eriti. Minu sõber oli tema klassikaaslane ja ta ütleb, et ta oli rahulik tüüp. Ta tundis ta videos ära," ütles naaber ajalehele Bild.

Saksa pressiagentuur (DPA) teatas julgeolekuringkondadele viidates, et tulistaja tegeles palju tulistamismängudega internetis ning ülistas Winnendeni koolitulistajat. 2009. aastal tappis 17-aastane noormees Stuttgardi lähedal Winnendenis 15 inimest ja iseenda. Veel teatavad julgeolekuallikad, et Müncheni tulistajal oli probleeme koolis. Ta kasvas üles Saksamaal, kuhu tema vanemad saabusid 1990. aastatel.