Mitmed asjaga kursis olevad õiguskaitseorganite esindajad teatasid, et tulistaja oli 26-aastane Chris Harper Mercer. Küsitletud on tema perekonnaliikmeid ja sõpru.

Ühe korrakaitsja sõnul oli tulistajal kuulivest ning ta oli raskelt relvastatud ja tal oli kaasas suur kogus laskemoona, millest piisanuks pikaks tulevahetuseks.

Tulistamine sai ilmselt alguse ühes hoones, enne kui tulistaja liikus edasi teise, kooli loodusteaduste hoonesse, teatas allikas CNN-ile. Hukkunud ja haavatud leiti vähemalt kahest klassiruumist.

Veel ühe allika sõnul leiti sündmuskohalt kolm püstolit ja üks püss, mis arvatakse olevat kuulunud kahtlusalusele.

Juhtunust teavitati ka USA presidenti Barack Obamat ning teda hoitakse sündmustega kursis.

„See on kuidagi rutiiniks muutunud. Selle kajastamine on rutiin. Minu reageering siin, sellel poodiumil osutub rutiiniks, ka arutelu pärast seda. Me oleme selle suhtes tuimaks muutunud,“ ütles Obama tulistamist kommenteerides. „Meie mõtetest ja palvetest ei piisa. Ei piisa. See ei võta kinni südamevalu ja leina ja viha, mida me peaksime tundma ning see ei tee midagi selliste tapatalgute põhjustamise ärahoidmiseks kuskil mujal Ameerikas – järgmisel nädalal või mõne kuu pärast.“

Tulistamine leidis aset Roseburgi linnas. 22 000 elanikuga linn paikneb USA läänerannikul Portlandist umbes 400 kilomeetri kaugusel. Umpqua koolis õpib umbes 3000 õpilast.

Oregoni veresaun on USA-s sel aastal juba 45. koolitulistamine.