Politsei andis juhtunust ülevaate pressikonverentsil, selle salvestust saate näha siit:

Politsei viimastel andmetel on hukkunuid kümme, nende seas ka ründaja, 18-aastane Iraani-Saksa päritolu münchenlane, kes oli linnas elanud kaks aastat. Ta oli relvastatud käsitulirelvaga, politsei ei ole seni tuvastanud tema seoseid ühegi terrorirühmitusega ja tema teo motiiv on teadmata. Ta tappis end tänaval kaubanduskeskuse läheduses.

Müncheni politseipresidendi Hubertus Andrae sõnul on vigastatuid 20 (hiljem täpsustati, et siiski 16), kolme kannatanu vigastused on eluohtlikud. Hukkunute seas on politseijuhi kinnitusel väga noori inimesi, teismelisi, täpsustas ta.

Algselt räägiti kolmest tulistajast, selgub, et ekslikult peeti kahtlusalusteks kahte rünnakukohast põgenenud inimest, kes siiski ei olnud tulistamisega seotud.

Sündmusele reageeris 2300 politseitöötajat, nende seas nii kohalikke politseinikke, teistest piirkondadest tulnud abivägesid, kui ka abijõude Šveitsist ja Austriast.

Tulistamine toimus kell 17.50 kohaliku aja järgi (18.50 Eesti aja järgi) Olympia-Einkaufszentrumi kaubamajas ja McDonaldsi söögikohas Moosachi linnaosas, teatas Müncheni politsei. Samuti tulistati samas asuval tänaval.

Piirkond suleti ja seal käivitus politseioperatsioon. Helikopterid tiirutasid sündmuskoha ümber. Ühistranspordiliiklus on operatsiooni käigus peatatud. Politsei palus Müncheni elanikel kodudes püsida.

Teated tulistaja käitumisest olid vastuolulised. Üks moslemist naine rääkis CNN-ile, et kuulis tulistajat hüüdmas "Allahu Akbar", videomaterjal aga näitas teda karjumas võõramaalasta ja türklaste vastast vihakõnet, viidates neonatslikule rünnakule.

The Telegraph vahendab, et ründaja oli sihtinud lapsi, hukkunute seas oli ka 15-aastane neiu.

Tänane rünnak on Saksamaal sellel nädalal juba teine. Esmaspäeval ründas Würzburgi lähedal Afganistani päritolu mees kirve ja noaga regionaalrongi reisijaid, mille käigus sai neli inimest raskelt ja üks kergelt viga ning 14 inimest on šokis.

Jälgi sündmuste käiku otseblogi vahendusel:

Hea Delfi lugeja, kui viibid Münchenis, võta meiega ühendust! Ootame kirjeldusi ja informatsiooni hetkeolukorrast aadressil vihje@delfi.ee ja rahvahaal@delfi.ee.