Kaks aastat tagasi sai Eesti esimese e-residendi ning hakkas pakkuma mitmeid oma e-teenuseid teiste riikide kodanikele. Tänaseks on e-residentsust taotlenud üle 15 000 inimese 135 riigist, kes kasutavad Eesti e-teenuseid peamiselt seoses ettevõtlusega. E-residentide poolt on loodud 1000 uut ettevõtet ning üle 2000 ettevõtja kasutavad oma ettevõtte administreerimisel e-residentsust.

Tänastel e-residentidel on võimalik luua e-residentsuse abil omale äriühing Eestis ning osaleda aktiivselt selle juhtimises, elades ise näiteks Suurbritannias, Singapuris või kustahes mujal maailmas. E-residendid võivad asutada interneti kaudu Eestis ettevõtte, teha e-pangas tehinguid, kasutada rahvusvahelisi makseteenuseid, esitada maksudeklaratsioone elektrooniliselt, kaugjuhtida ettevõtet digitaalselt dokumente ja lepinguid allkirjastades.

E-residendi digi-ID ei ole füüsiline isikut tõendav või reisidokument ja sellel ei ole fotot. E-residentsus ei anna kodakondsust, maksuresidentsust, elamisluba ja Eestisse või Euroopa Liitu sisenemise luba.