Täna kell 15.07 teatati häirekeskusele, et Saunja lahel on Silma jahilossi juurest inimesed mootorsaanidega läinud merele sõitma ja tagasi kaldale pöördumisel läbi jää vajunud. Hädaabi kõne tegi üks hättasattunutest ja tema sõnul viibis ta puusadeni vees. Abivajajate poole asusid teele päästjad ja Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull, ütles Delfile Lääne päästekeskuse pressiesindaja.

Kell 15.32 jõudsid Haapsalu ja Risti komandode päästeautod sündmuskohast kahe kilomeetri kaugusele. Kuna autodega edasipääsu ei olnud võtsid päästjad kaasa pinnaltpääste varustuse ja liikusid sündmuskohale jalgsi.

Kell 15.41 alustasid pinnaltpäästjad hättasattunute otsinguid ja kaasati ka politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopter. Otsingutöid raskendas abivajajate ebaselge asukoht, helistaja sõnul vajusid nad läbi jää roostikus. Hättasattunutel olid kaasas viled, millega endast märku püüdsid anda, kuid kuna puhus maatuul, ei olnud kannatanuid kuulda.

Jääl liikunud päästjad andsid samuti oma liikumisest vilistamisega märku, samuti oli operatiivkorrapidaja telefoniühenduses kannatanutega.

Kell 16.18 said päästjad kontakti abivajajatega ja suundusid nendeni ning nad aidati päästelauale. Kuna tagasitee kaldale oli pikk, siis neile kiirema abi osutamise vajaduse tõttu võttis PPA kopteri meeskond kell 16.48 kannatanud päästjatelt üle ja transportis kaldale, kus nad kiirabile üle anti.

Lääne prefektuuri pressiesindaja ütles Delfile, et kannatanud olid tugevalt alajahtunud.