Keskerakonna esimeheks kandideeriv Simson rõhutas kongressil oma sõnavõtus et tema kandideerimine on kõigi erakonnakaaslaste senise töö loomulik jätk. "See on erakonna toetajate ootustele vastamine, sest Eesti toetatuim erakond seisab riigivõimust kõrval aegadel, mil on vaja sekkumist. Lõhe meie reitingu ja resultaadi, toetuse ja teostuseee pärast ongi see, millest ma rääkima pean," leidis Simson.

Simsoni sõnul on Keskerakonna edu Tallinnas varju jätnud probleemi, et Keskerakond on riigivõimust eemal olnud juba enam kui kaheksa aastat.

Savisaare vastu kandideeriv Simson tõi välja, et Keskerakonna valitsemise ajal loodu hakkab hääbuma. "Üks nendest on arengufond, mis loodi Keskerakonna valitsuses oleku ajal. Nüüd on valitsus teinud sellest oma tujude mängukanni ja tahab seda laiali saata. Ometi pole viga ju idees, vaid selle raiskulaskmises. Tänane valitsus on loobunud kiirest majandusarengust ja takkapihta saadab laiali ka arengumootorit otsinud Arengufondi," kritiseeris Simson valitsust.

"Me võime opositsioonis teha mustmiljon ettepanekut koolilõuna kasuks, aga veel mõned aastat opositsiooni ja tasuta koolilõuna muutub kõikjal mälestuseks," lisas Simson.

Savisaare oponent küsis kongressil, mida arvavad saadikud sellest, et Edgar Savisaare jaoks pole peaministriamet enam huvitav. "Ma ei saa nõustuda Heimar Lengiga, kes on kirjutanud, et kõik on niigi hästi ja tuleb säilitada tänane stabiilsus ja ühiskondlik tasakaal, kus Rõivas toimetab üleval ja Savisaar all-linnas. See ei saa olla Keskerakonna jaoks aktsepteeritav," rõhutas Simson.

Tema sõnul ei piisa tegusatest linnapeadest ja vallavanematest. "Keskerakond ei saa leppida olukorraga, et probleem lahendatakse vaid linna ja valla tasemel, sest isegi omavalitsuste murede paremaks lahendamiseks on vaja pääseda valitsusse," sõnas Simson.