Vigastada sai seitse last, kellest neli toimetati kohalikku haiglasse. Seltskond oli teel rahvusvahelisele jõuluturniirile Alūksnes.

Tänaseks on buss sündmuskohalt minema veetud, kuid õnnetusest annavad aimu veel kraavis vedelevad vraki osad.

Kohalikud rääkisid Delfi fotograaf Andres Puttingule, et eile kella 8.10 paiku sõitis Rēzekne suunalt tulnud Ford Transiti mikrobuss sirgel teelõigul kraavi. Kahtlustatakse musta jääd, sest õnnetuspaigal on umbes 5 km pikkune sirge ja hea nähtavusega lõik. Tee lainetab veidike ning see võis saada saatuslikuks ja visata bussi vibama, arvavad mitmed allikad.

Õnnetuskoha läheduses asub meditsiinipunkt, aga kas sellel ka mingi roll oli, ei õnnestunud teada saada.

Kohapeal hukkus bussi roolis olnud judotreener, viga saanud poisid viidi kiiresti Rēzeknesse. Kaks poissi vajavad pikemat ravi, kuid vigastuste täpset ulatust teada saada ei õnnestunud. Raviarst keeldus kriminaalasja algatamise tõttu kommentaaridest.

Hävinud buss toimetati politsei parklasse. Kohalikud elanikud korjasid sündmuskohalt veel täna hommikul ülesse kahe poisi passid ja edastasid need politseile. Kohalikud on pahased teehooldajate peale, sest alles siis kui midagi juhtub, hakatakse soolatama.

Ühe vigastada saanud poisi isa Vitali andis Delfile lühikese kommentaari (vaata videost). "Treenerit kahjuks enam ei ole. Ta oli väga hea treener ja väga hea inimene," ütles Vitali pisaraid tagasi hoides. Isa sõnul on haiglas olevate poiste olukord hetkel hea ning Läti arstide suhtumine on olnud väga hea.