Delfi uuris riigikontrolör Alar Kariselt, kas Sven Sester on tema arvamust Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja kandidaadi osas küsinud ning kas see võiks olla Juhan Parts. "Sven Sester ei ole minuga pidanud nõu ei Juhan Partsi ega ühegi teise Eesti Vabariigi kodaniku osas, sellepärast et see protseduur käib selliselt, et kõigepealt see nimi ametlikult tõstetakse üles, kes iganes see on, ja siis saab riigikontrolör alles oma arvamuse avaldada kas sobivuse või mittesobivuse kohta," kinnitas Karis Delfile.

Küsimusele, kas Karis on eraviisiliselt "koridorides" Sesteriga kontrollikoja kandidaadi asjus vestlenud, vastas Karis eitavalt. "Ma väga palju koridorides ei käi, ikka rohkem nagu tänaval ja oma tööruumides, nii et ei, seal ei ole kohtunud ja sel teemal me rääkinud ei ole."

"Kuigi, kui lõpuni aus olla, on selge, et ka Sven Sester ütles, et see nimi (Juhan Parts - toim) võimalikuna välja tuleb," lisas Karis.

Juhan Partsi sobivuse kohta uurides jäi riigikontrolör endale kindlaks ja ütles, et avaldab arvamust alles pärast kandidaadi ametlikku esitamist. "Mina avaldan oma arvamuse siis, kui ametlikult on esindatud kandidaat, on see Juhan Parts või keegi teine."

Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) on varem öelnud, et pretendeerivad samuti kontrollikoja liikme kohale, kuid nüüd kaalutakse Juhan Partsi sobivust sellele kohale. "Pigem ei ole niimoodi mõelnud, kes on alternatiiv, et nii IRL kui ka Reformierakond Taavi Rõivase näol on väljendanud toetust Juhan Partsile, rääkis SDE kommunikatsioonijuht Silver Meikar. "Arutame, kuidas me suhtume sellesse ainukesse kandidaati, kes on siiamaani avalikult välja käidud.

Meikari sõnul on samas ka täiesti mõeldav, et sotsid ka endapoolse kandidaadi esitavad. "Ei ole nii, et on olemas üks oluline töökoht ja üks ainuke inimene, kes sinna sobib. Lõpuks peab valitsus leidma kandidaadi, keda toetavad kõik koalitsioonierakonnad ja siin võib olla inimesi ka poliitikas väljastpoolt," selgitas sotside kommunikatsioonijuht.

Meikar lisas, et sotsid on küsinud, kas Parts on kõige parem kandidaat. "Need erakonnad, kes on teda toetanud, peavad nüüd vastama küsimustele, mida ajakirjandus on ka küsinud."