Prokuratuur ei toetanud tänasel istungil Edgar Savisaare naasmist linnapea kohale ja seda eelkõige põhjusel, et kohtueelne menetlus on juba sisuliselt läbi viidud. "Kohe-kohe on võimalus kaitsjatel lähipäevadel esitada ka oma lõpliku taotluse ja siis seisab prokuratuuril ees kohustus saata süüdistus kohtusse, mida me tahame teha lähinädalate jooksul," selgitas Evestus.

Evestuse sõnul ei ole muutunud ka need alused, millest tulenevalt on kahtlustatav Edgar Savisaar oma ametikohalt kõrvaldatud. Oht selleks, et isik võib mõjutada kohtumenetluses ülesastuvaid tunnistajaid püsib riigiprokuröri sõnul jätkuvalt. "Minu kui prokuröri seisukoht on see, et alluvussuhete tekkimine uuesti kahtlustatavate ja tunnistajate vahel tähendab väga reaalset ja tõsiseltvõetavat ohtu selleks, et kohtumenetluseks ei ole loodud õiglased ja seaduslikud tingimused," sõnas Evestus. Vaata lähemalt videost!

Täna pärastlõunal asuti Harju maakohtus arutama, kas on jätkuvalt põhjendatud korduvas altkäemaksu võtmises kahtlustatava Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare kõrvaldamine Tallinna linnapea ametist. Harju maakohus teeb määruse teatavaks ülehomme.