Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil Narvas, et toetusmeetme koostamisel arutati erinevaid ettepanekuid ning arvestati kahte tegurit: "Esiteks peab see meede olema piisavalt motiveeriv. Et tõepoolest uusi töökohti tekiks, peavad need tingimused olema sellised, et annavad piisava tõuke. Teiseks tuleb arvestada, et toetus ei tapa olemasolevaid ettevõtteid, ei tohi konkurentsi ebaõiglaselt hävitada. Teisest küljest peab ta ära hoidma võimalikud meetme kuritarvitused," täpsustas Ossinovski.

Valmisolekut Ida-Virumaale laieneda on üles näidanud metalliettevõtted ja tekstiiliettevõtted, kuid konkreetseid nimesid veel välja tuua ei saa. Ossinovski loodab, et taoline meede võiks Ida-Virumaale tuua mitusada uut töökohta. "Teeme kiiresti valitsusepoolsed otsused ära, käivitame selle meetme ja loodame, et juba sügisest tekivad uued töökohad," sõnas Ossinovski.

Vaata lähemalt videost!

Tegemist on riigipoolse eritoetusega ettevõtetele, kes võtavad tööle teatud arvu inimesi. Töötukassa koolitaks ettevõtte tellimusel vajaliku kvalifikatsiooniga töötajaid ning riik hüvitaks ettevõttele 50 protsenti töötaja brutopalgast ühe aasta jooksul. Töötute osas ei ole sihtrühmaks ainult suurkoondamiste käigus töö kaotanud inimesed, vaid meetme alla sobituvad kõik Ida-Viru inimesed, kes pole viimase kuue kuu jooksul püsivat palgaraha saanud.

Toetusele kvalifitseeruvad nii alustavad ettevõtted kui ka need, kes viivad oma tegevuse Ida-Virumaale või kes laiendavad oma tegevust Ida-Virumaale. Palgatoetust makstakse ainult tööle võetavate töötute eest, mis aga ei tähenda, et ettevõte ei võiks vajadusel täita loodavaid töökohti ka muu kvalifitseeritud tööjõuga.