Riigiprokurör Laura Vaik avalikustas täna hommikul Tallinna ringkonnakohtus toimunud istungil, kus arutati Savisaare vara aresti, et riigikogu liige Siret Kotka on maksnud Edgar Savisaare arveid 14 304 euro ja 69 sendi ulatuses ning Tallinna linnapea nõunik Moonika Batrakova on Savisaare eest maksnud 67 298 ja 30 senti.

Prokuratuuri kirjelduse kohaselt maksid Kotka ja Batrakova arveid oma pangakontodelt. Ühtlasi tegid nad oma pangaarvetele sularaha sissemakseid.

Mailis Reps avaldas lootust, et Kotka ja Batrakova jagavad täpsemaid selgitusi.

"Täna on liiga vähe informatsiooni, et me suudaksime keegi siin – kas erakonna sees või erakonnast väljaspool – mingeid järeldusi sellest teha ja need faktid kindlasti vajavad veel arutamist. Ma olen veendunud, et, meeldivad daamid mõlemad, suudavad anda siin ka mingisuguseid ülevaateid, kust need rahad tulid ja kuhu need rahad läksid. Vaevalt, et need on nüüd ainult isiklikud asjad, kuna need lähevad nii kui nii avalikkuse ette," leidis Reps Delfile antud kommentaaris.

"Aga tunnen daame väga hästi, mõlemad on väga kohusetundlikud inimesed. Ja kui Siret Kotka puhul vaadata tema palganumbrit, siis see summa ei tundu olevat ilmvõimatu, Moonika puhul on kindlasti sellel mingi laiem seletus, sest tegemist on väga kohusetundliku inimesega," ütles Reps.

Kokku on Savisaare arveid tasunud umbes kümmekond isikut

"Ei ole usutav see, et Batrakova üle poole oma sissetulekust on andnud Savisaare kulutuste katmiseks," rõhutas prokurör Laura Vaik kohtus. "Seda kinnitavad ka tunnistajate ütlused."

Kokku on Savisaare ja tema elukoha Hundisilma talu igapäevaste kulutuste eest tasunud umbes kümmekond isikut 165 000 euro ulatuses.

Lisaks Kotkale ja Batrakovale tõi prokurör kohtuistungil nimeliselt välja Are Niilikse rolli.

Prokuröri sõnul on perekond Niilikse teinud Hundisilma talus erinevaid töid. Selle eest on neile makstud sularahas.

Niiliksete näol on tegemist Savisaare naabritega.

Moonika Batrakova jäi täna Delfile nii e-kirja kui telefoni teel kättesaamatuks. Siret Kotka loobus kommentaaridest, viidates, et teema puudutab tema eraelu. "Aitäh, aga ma ei soovi neid küsimusi ajakirjanduses arutada. Need on minu isiklikud asjad," vastas Kotka.