Mailis Reps sai presidendivalimiste esimeses voorus riigikogus 26 häält ning läks nii nagu ta hääletuse alguses arvas. "Esimeses voorus pole ühtegi ootamatust. Fraktsioonid loevad oma hääled üle ja saavad teada, mitu liiget neil jätkuvalt on."

Enne teist vooru kohtutakse erakondadega. "Mind on külla kutsusnud Vabaerakond. Saan aru, et on ka selliseid kontakte teiste erakondadega, aga need pole tõenäoliselt veel läbirääkimiste tasandil. Pigem on selline soojendus valimiskoguks," rääkis Reps.

Oma panuseb on Reps pannud valimiskogu peale, kus tema arvates valitakse kindalsti president ära. "Jah ma olen kindel. Sest kui me vaatame, kes on valimiskogu enamus, siis need on inimesed, kes tulevad oma väiksematest ja suurematest valdadest. Need inimesed tulevad pidulikult Estoniasse ja nende soov on kindlasti president ära valida."

Reps on teinud kandidaatidest kõige tugevamat kampaaniat. "Ma ei oska kampaaniast kriitikat välja tuua. Keegi teeb kohatut nalja ja keegi püüab muud teha, aga need ei ole sellised kohad kus sa solvuksid. Pigem on olnud aeg-ajalt nõutukstegevaid küsimusi," ütles ta, tuues näiteks küsimused perekonna või abikaasa kohta.