Kapten Pihlakase sõnul võib skäärides sõita 10- või 12sõlmelise kiirusega. Kapteni sõnul on üks lühike ja kitsas lõik ka selline, mida rootslased on pidanud vajalikuks tähistada sünkroonselt ja lähestikku vilkuvate poidega.

Kapten Pihlakase valdus, kaptenisild on üle 100m2 suur. "Meilt küsitakse tihtipeale, et mida te siin õieti teete? Olete siin kolmekesi - kapten, tüürimees ja vahimadrus - ja õieti midagi ei tee. Liigutate näpuga väikest kangi," muigab Pihlakas.

Sillas on Jura kohvimasin. Kaptenile, tüürimehele ja vahimadrusele tuuakse teinekord snäkke, saiakesi või võileibu. Ühtlasi on korv puuviljadega. Väga vaikse elektrooniliste seadmete surina taustal mängib rootsikeelne raadio.

Sillal on nii vaikne, et fotograafi esimesed pildistamisklõpsud ehmatavad kaptenit. Ta hangib käterätikud, et piltnik fotoaparaadi neisse mähiks. See aitab automaatsete klõpsude ebameedivat teravust siluda.

Aeg-ajalt jõuab justkui teises reaalsuses asuvasse silda raadioside kaudu ka maapealne tegelikkus: laeva ülejäänud töötajate tööjuttudest selgub, et kusagil on vaja üle kontrollida kajut, kus pidavat kanalisatsioon lehkama või keegi avab "jõhkral moel" talle mitte kuuluvat veinipudelit.

Kuigi Romantika on ehitatud 2002. aastal, on selle mõlemas pardas asuvad manööverdamispuldid siiski sillas katuse all. "Näiteks Fantaasial olid puldid õues. Need said vett ja vilet. Kui pead ikka mitu korda päevas randuma ja väljuma, ei ole õues kangi liigutada mõnus," märgib kapten.

Pihlakas räägib, et suviti on Stockhomi skääridest väljasõitmine või nende vahele sisenemine eriti ilus. Praegu on pime ja sageli sajab erinevat ollust.