Ukraina korruptsioonivastane agentuur NABU teatas, et praegune minister on kahtlustatav 291 miljoni grivna (6,9 miljoni euro) väärtuses riigimaa ebaseadusliku omastamise uurimises ja veel 190 miljoni grivna (4,5 miljoni euro) väärtuses maa arestimise katses, vahendab Politico.

Solskõi esitas lahkumisavalduse käsitsi kirjutatud teates, mida jagas sotsiaalmeedias Ukraina parlamendi ülemrada spiiker Ruslan Stefantšuk. „Taotlus vaadatakse läbi ühel järgmistest täiskogu istungitest,“ ütles Stefantšuk.

Solskõi lisas hiljem, et jätab oma saatuse parlamendi hooleks.

„Jah, olen kirjutanud ministrikohalt lahkumisavalduse. Selles olukorras arvan, et see on õige samm. Kui ülemraada otsustab minu tagasiastumisavalduse vastu võtta, olen sellise otsuse eest tänulik ja kui ta otsustab, et peaksin edasi töötama, siis jätkan tööd,“ ütles ta põllumajandusministeeriumi avalduses.

Solskõi valiti Ukraina parlamenti 2019. aastal ja nimetati põllumajandusministriks 2022. aasta märtsis. Viimastel nädalatel on Ukraina meedias teatatud, et Solskõi on president Volodõmõr Zelenskõi soosingust välja langenud ja kaaluti isegi ministri tagandamist.

Mitmed Ukraina põllumajandustööstuse rühmitused avaldasid neljapäeval Solskõile toetust ja teatasid, et on valmis tasuma prokuröride nõutud 4,7 miljoni euro suuruse kautsjoni.