Parlament arutas puutumatuse äravõtmise küsimust president Kyriakos Velopouloselt, kelle vastu esitas kaebuse erru läinud mereväeohvitser seoses laimamisega. Floros on selle erru läinud ohvitseri poeg, vahendab Politico. Ta soovis võtta täiskogul sõna, kuid seda ei lubatud, kuna ta on juhtumiga seotud.

„Seda otsustavad kohtunikud,“ hüüdis Floros, mille peale Grammenos vastas: „Ole vait, prügi!“

Pinge kasvas ja poliitikud astusid istungisaalist välja. Kreeka meedias on ilmunud fotod, millel on näha Florose rünnakut Grammenose vastu.

Grammenos viidi parlamendi kliinikusse. Üks parteiametnik rääkis hiljem Politicole, et tal on nina- ja randmeluumurd. Floros peeti kinni ja viidi politsei peakorterisse.

Florost süüdistatakse kriminaalkoodeksi artikli 157 rikkumises, mille kohaselt on riigikogulase ründamine tema ametikohustuste täitmisel kuritegu. Selle artikli rikkumisel võib inimest oodata kümneaastane vanglakaristus.

„See on kahetsusväärne hetk,“ ütles tema advokaat Vaso Pantazi. „Keegi ei kiida heaks sellist tegu, kuid on olemas inimolu. Enne kahetsusväärset juhtumit toimus uskumatu vulgaarsusega verbaalne rünnak,“ sõnas ta.

Teised seadusandjad nõudsid kriminaalsüüdistuste esitamist. „Parlamendi puutumatus kehtib väärtegude, kuid mitte kuritegude puhul,“ märkis spiiker Constantine Tassoulas.