Samuti on transpordiametini jõudnud üha rohkem infot, et internetis müüakse ise valmistatud numbrimärke, mille puhul on vähendatud mõõtmetega numbrimärgid tehtud tavapärase numbrimärgi suuruseks või vastupidi. Puudu on ka Euroopa Liidu embleem ja Eesti riigi tunnusmärk „EST”.

„Selliseid registreerimismärke ei tohi sõidukitel kasutada ning nende kasutamine on seadusvastane,“ lausus transpordiameti sõidukite registriosakonna teenusehaldur Sander Jürgenson. „Liiklusseadus näeb ette, et liikluses kasutatavaid numbrimärke võib valmistada ainult transpordiameti poolt väljakuutatud hanke võitnud ettevõte. Kellelgi teisel selleks õigust ei ole.“

Üha enam on võltsitud vähendatud mõõtmetega registreerimismärke (tüüp A3) ning neid on hakatud kasutama autode ja haagiste registreerimismärkide mõõdus (tüüp A1).

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnul näeb liiklusseadus ise valmistatud numbrimärgiga sõiduki juhtimise eest ette kuni 800-eurose rahatrahvi. „Nii nagu me ei osta isikut tõendavat dokumenti internetist suvalise inimese käest, kehtib sama põhimõte ka sõidukite dokumentide ja registreerimismärgi kohta. Ametliku numbrimärgi väljastab ainult transpordiamet,“ rõhutas ta.

Korrektsed sõidukite numbrimärgi suurused leiab siit.