Baskonia peatreener Duško Ivanovic kiitis kohtumise järel hoolealuseid.

„Tunnen end mängijate suhtes väga hästi ja suurepäraselt,“ sõnas õnnelik treener otsustava võidu järel. „Ma arvan, et nad väärivad play-off’i pääsemist. Täna õhtul mängisid nad hästi, võitlesid, uskusid ja mängisid kannatlikult.“

„Meil pole aega tähistada, sest mängime uuesti juba pühapäeval (koduliigas Unicajaga - toim.). See on aga meie jaoks tavaline, mängime iga kahe päeva tagant. Loodan, et meil on piisavalt aega, et vaimulaadi puhata ja järgmiseks mänguks valmistuda,“ lisas treener.

Juba teisipäeval algab Baskonia jaoks kolme võiduni peetav Euroliiga play-offi avaringi seeria põhiturniiri võitnud Madridi Realiga. Esimene mäng on Madridis.

Nii Kotsar kui Raieste andsid eile Baskonia võitu väärt panuse. Kotsar kogus 17 ja poole minutiga 4 punkti (kahesed 2/2), 3 lauapalli, 5 resultatiivset söötu ja 2 vaheltlõiget, Raieste kümne minutiga ühtegi pealeviset ei teinud, kuid rassis kaitses ning sai kirja 2 lauda ja 1 vaheltlõike.

Vitoria kohalik väljaanne Noticias de Alava ülistas mänguülevaadetes meeskonna kollektiivsust, 28 punktiga säranud Euroliiga parimat korvikütti Markus Howardit, vigastatud Chima Moneke puudumisel tavapärasest suurema koormuse saanud leedulast Tadas Sedekerskist, kõrgemad hinded said veel Codi Miller-McIntyre, Matthew Costello ja Nikos Rogkavopoulos. Oma jao kiitust said ka Eesti koondislased Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste.

Erakordsemad hinnangud läksid seejuures teele kümme minutit mänginud Raieste suunas - alles viis päeva varem Hispaania liiga mängu järel samalt väljaandelt halastamatult kriitikat („Ei kaitset, ei rünnakut, ei intensiivsust“) saanud Baskonia kauaaegne mängumees sai kiitust Howardile puhkuse andmise ja kaitses tegutsemise eest.

„Ta mängis olulist rolli Howardile puhkust andes, kaitses, vigade välja meelitamisel, kui Virtus üritas järele tulla. Tema kaitsetöö oli suurepärane, andes ennast alati tunda. Ta oli nagu jahikoer Belinelli ja Šengelia klassiga mängijate kuklas,“ kirjeldas väljaanne. „Ilma korvigi viskamata kerkis ta üheks kangelaseks oma hindamatu kaitsetööga.“

Virtuse staar Marco Belinelli viskas esimestel minutitel Itaalia klubi kümme esimest punkti, ent ülejäänud mängu jooksul ei lisanud enam ühtegi. Raieste kaitsetööl oli selle juures oma osa.

Nii Raieste kui ka Kotsar said väljaandelt mängu hindeks 10-st 7. Kotsari olulisima panusena tõsteti esile head platsinägemist, viit resultatiivset söötu ja aktiivsust ründelauas.

Baskonia jõudis Euroliiga play-off’i esmakordselt pärast 2019. aastat ning alustab juba teisipäeval kolme võiduni peetavat seeriat tiitlikaitsja ja põhiturniiri võitja Madridi Reali vastu. Viimati osales Eesti korvpallur Euroliiga play-off’is kümme aastat tagasi, kui Kristjan Kangur jõudis sama kaugele Milano särgis.