Kella 11 paiku saabus senine president Sauli Niinistö presidendi paleesse, kümmekond mintuti hiljem saabus sinna ka Stubb. Stubbi inauguratsioon algas Eduskunta ees kell 12.

Stubb andis Soome parlamendi ees ametivande, misjärel pidas kõne, kus lubas rasketel aegadel tegema keerulisi otsuseid. „Peamine ülesanne presidendina on kindlustada, et Soomes oleks rahu ilmtingimata tagatud. Luban seda teha, kuid kui ajad on keerulised, olen valmis tegema ka keerulisi otsuseid, et garanteerida meie riigi julgeolek,“ ütles Stubb.

Veebruari algul toimunud Soome presidendivalimised olid väga tasavägised, kui Stubb kogus 51,8% ja Pekka Haavisto 48,2% häältest. Presidendivalimiste teises voorus andis oma hääle 70,7% hääleõiguslikest kodanikest. Kauaaegne valimisuuringute ekspert ja Soome Omavalitsuste Arengu Sihtasutuse uuringujuht Sami Borg ütles, et see on ajalooliselt madal osalusaktiivsus.

Stubb oli Soome Rahvusliku Koonderakonna liikmena aastatel 2014–2015 Soome peaminister. Oma karjääri alustas ta Euroopa Parlamendi liikmena. Ta on olnud erinevatel ministripositsioonidel: nii valitsusjuht kui ka välisminister, Euroopa asjade ja väliskaubandusminister ning rahandusminister.

2017. aasta juunis valiti ta Euroopa Investeerimispanga asepresidendiks ning 2020. aastal Euroopa Ülikooli Instituudi direktoriks ja professoriks.

Stubb lõpetas Ameerika Ühendriikides Furmani ülikooli politoloogia bakalaureusekraadiga. Oma õpinguid jätkas ta Belgias ning lõpuks omandas doktorikraadi Londoni majandus- ja politoloogiakoolis rahvusvahelises poliitikas.

Stubb valdab rootsi, soome, inglise, prantsuse ja saksa keelt. Ta on tuntud spordisõbrana, võistleb regulaarselt maratonidel ja triatlonidel ning on lõpetanud Ironmani triatloni.

Tema ametiaeg presidendiga kestab kuus aastat.