7. oktoobril Hamasi koletu terroriaktiga alanud sõda on Rahafi lühikese elu kuues. 20-aastane naine on laulja populaarses kohalikus ansablis Sol Band.

Delfi TV palus Rahafil dokumenteerida nädal aega oma elust Iisraeli jõhkra vastulöögi taustal. Kasina ligipääsu tõttu internetile ja elektrile sai aga nädalast kolm päeva. See ilmestab hetkel palestiinlaste tegelikkust - tsiviilelanike trööstitutest oludest maailmale märku andmine muutub üha võimatumaks.

„Veepuudus süveneb päevast-päeva. On mitmeid piirkondi, kus pole vett üldse. Meil on väga vedanud, et meil on hetkel mingid reservid,“ kirjeldas Rahaf oma tingimusi pühapäeval. „Ma ei ole kaks päeva söönud. Ma ei oska mitte midagi kirjeldada hetkel. See on piinlik. Me varjume tuttava juures Lõuna-Gazas, ühes toas kümnekesi. Ma olen selle toa eest tänulik, aga ma loodan, et ma saan ühel hetkel oma koju tagasi minna ilma raketirahe alla sattumata.“

Tänaseks on tervel majapidamisel, mis koosneb hetkel pea kahest tosinast inimesest, kamba peale ligipääs poolele tunnile elektrile päevas. Toit on otsakorral ning joogivett ratsioneeritakse, kuid pesemiseks ei kasutata.

Korraga pühitakse maalt terveid naabruskondi ja peresid

Rahafil on läinud veel võrdlemisi hästi. Mitmed Gaza elanikud, kellega Delfi TV üritas kontakteeruda, kuid tulutult, on viimase nädala jooksul kaotanud terveid suguvõsaliine. See on nõnda tihe nähtus seetõttu, et adekvaatne pommivarjendite infrastruktuur Gazas puudub ning perekonnad varjuvad üldiselt koos.

Okupeeritud ala tuntumaid ajakirjanikke, 23-aastane Yara Eid kaotas ühe mürsutabamusega 15 sugulast isapoolsest perekonnast. Vaid kaks päeva hiljem juhtus sama tema õe perekonnaga.

Auhinnatud pressifotograaf Ali Jadallah kaotas teiste hulgas kaks venda, isa ja õe. Ühismeedias tuntust kogunud pildil suudleb ta oma ema kätt, kes rusude alt elusana välja tõsteti.

Vaata artikli päisest Rahafi videopäevikut Iisraeli-Hamasi sõjast.