"Sageli arvatakse, et naised tehnilisi asju ei oska, kuid tehnilistes asjades pole ka naiste jaoks midagi keerulist," märkis Allmäe.

Tema arvates pole sugu eriala valikul oluline, inimesed suudavad kõike ja kui see neile meeldib, siis on nad õiges kohas.

"Praegu juhin ma oma töös mehi, aga mulle see meeste seltskond sobib. Mehed on konkreetsed ja rahulikumad kui naised ning tehniline mõtlemine ümberringi annab ka mulle midagi juurde," lausus projektijuht.

"Teisi naisi julgustaksin sellega, et IT ei ole keeruline. Seda tuleb õppida samm-sammult ja esimese raskuse puhul ei tasu kohe heituda ja seda pooleli jätta," soovitas ta.

"Mulle tundub, et naised kipuvad ka seda mõtlemist omaks võtma, et nad ei peaks IT-ga tegelema. Tegelikult on see väga huvitav eriala, sellel on väga palju huvitavaid tahke. Minu meelest annaksid naised nii palju IT-valdkonnale juurde, siin tekiks suurem tasakaal," rääkis Allmäe.

Tieto kasutatavuse ja rakenduse tarkvaraarendaja Caroliina Laantee rääkis, et talle meeldib oma töös see, et saab uusi lahendusi välja mõelda ning valida välja mitmest lahendusest parima.

Laantee eelistas IT-eriala proviisori ja füsioterapeudi ameti õppimisele. "Mulle tundus IT-eriala huvitavam. Programmeerimine on kaasahaarav ning see on väljakutse," põhjendas ta.

Tema arvates võiksid naised IT-eriala proovida. "Siin pole mitte midagi hirmsat ja see on tore," julgustas Laantee suguõdesid.