Seekordne konverentsi põhiteema puudutab kõiki autoomanikest maksumaksjaid.

Nimelt viis Ernst & Young valitsuse tellimusel läbi uuringu teekasutustasude kehtestamise mõjude kohta majandus- ja maksukeskkonnale. Eesti on üks väheseid EU riike kus teekasutustasusid pole seni veel rakendatud. Samas moodustab iga-aastane teehoiust puudujääv raha 45 miljonit eurot.

Säästva Eesti Instituudi andmetel võib puudujääk koos investeerimisvajadustega küündida kuni 100 miljoni euroni aastas. Millised oleks võimalikud valikud tutvustab E&Y töögrupi liige, transpordi konsultant Marek Rannala. Uuringu tutvustusele järgneb ümarlaua diskussioon transpordi- liikluse- ja keskkonnavaldkondade esindajate osavõtul.

Täiendavas sõnavõtus tutvustatakse ummikumaksu kehtestamise mõjusid Itaalia linnades ning vaadeldakse kas sellise maksu kehtestamine Tallinnas oleks põhjendatud. Kolmanda teemana heidetakse pilk peale Tallinna peatänava visioonile ning arutletakse teemal, milline võiks olla pealinnas autodele kehtestatav optimaalne piirkiirus.

Konverentsil esinevad Marek Rannala, Gilbert Konzett, Ain Kendra. Ümarlauas on kutsutud osalema Yoko Alender, Christopher Demuth, Andres Peets ja Dago Antov.

ConnectBaltica on regionaalne platform mis ühenda intelligentsete transpordilahendustega (ITS-intelligent traffic solutions) tegelevaid õppe- ja teadusasutusi ning eraettevõtteid.