"Omniva uued ämbrid!" pahandab sotsiaalmeedias mees, kes ekraani tõrkumisest ka video üles laadis. "Kui mingi aeg tagasi oli probleemiks see, et Omniva pakivedajad loopisid pakke, siis nüüd on üha sagenevaks probleemiks see, et ka Omniva pakiautomaadid ise ei tööta korrektselt! Õigemini - ei tööta üldse!"

"Ja seda just siis, kui hädasti vaja pakk automaadist kätte saada... Tao aparaati kasvõi pea või jalaga - kasu ikka ei miskit. Pakk jäi saamata paljudel," pahandas mees.

Facebookis jagatud video all kirjutab oma kogemusest naisterahvas, kes taolise tõrkumise peale Omniva klienditeeninduse numbrile helistas. "Ma ärritusin sama asja peale umbes kaks nädalat tagasi. Neiu infost soovitas mul ekraani nurki hõõruda. Poleerisin kuulekalt mitu minutit seda tolmu ja jama sealt maha, mitu katset hiljem ka õnnestus. Mul oli seda asja väga vaja," selgitas naisklient.

Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaiv kinnitas Delfile, et ekraani tuleb tõrkumise korral tõepoolest hõõruda.

"Kõige tõenäolisemalt võib olla tegu määrdunud või tolmuste ekraanianduritega. Täpsustan, et tegemist pole tüüpilise puutetundliku ekraaniga, vaid tavalise ekraaniga, mille peal servades asuvad sensorid, mis puudutusi registreerivad (see võimaldab ekraani kasutada näiteks ka kinnastega). Kui ekraan ei reageeri, siis võib abi saada sellest, kui ekraani servad käepärase vahendiga puhtaks pühkida. Samuti saime info, et samal päeval oli automaat taas ka töökorras," selgitas Kaiv.