Proovisime koduses keskkonnas järele, kui hästi Electrolux UltraSilencer Zen oma tööga hakkama saab. Tuleb nentida, et nii vaiba kui parketi pinnal on tolmuimejal hea tõmbejõud.

Kui tolmuimeja põrandal rulluv liugur on tugevalt vaibapinna sees, siis kõlab tolmuimeja veel vaikseminigi. Kui sellega parketilt tolmu tõmmata, on kostuv müra aga märksa suurem. Sõltub ka otsikutest, millega tolmu tõmmata - mõne puhul on heli valjem, teise puhul jälle summutatum.

Selle tolmuimeja juures on lisaks vaiksusele oluline ära märkida ka võimalus seda mugavalt käes hoida. Tõmbevooliku keskel on eraldi käepide, millest on äärmiselt mugav kinni hoida.

Võrreldes keskmise tolmuimejaga on tegu tõesti vaikse masinaga. Taustal mängiv muusika või raadio ei pea masina kasutamise hetkeks katkema, müra seda ei häiri.

Kuid - kes mäletab telereklaamist videoklippi, milles haudvaikselt sõitev Electroluxi zen-masin mööda tuba kulgeb, siis peab pettumuse valmistama - hääletu see masin kohe kindlasti pole.

Samas - kodus on mitmeid masinaid (espressomasin, kiirkeetja), mis teevad kasutamise hetkel valjemat häält. Tolmuimejat paar korda nädalas kasutada pole teab mis piin, et see tingimata ülivaikne olema peaks.