"Kui ta ise mulle teatas, et EKRE ei ole sümpaatne erakond ja ta ei jaga paljusid meie vaateid, siis ma selle peale küsisin, et äkki siis oleks aus see klikk ära teha, et ei ole ju mõtet kuuluda seltskonda, kus sa olla ei taha," rääkis Helme täna Delfile ja Päevalehe selgitusi andes. "Kuri ei olnud ma üldse, pigem olin ma kurb," lisas Helme.

"Üks allkiri ees või taga, et meie sõit ei jää seepärast seisma. Meie bilanss on täiesti tasakaalus, kui see hääl jäi ära, siis teisel päeval saime täiesti ootamatult teisest kohast allkirja kätte," selgitas Helme olukorda ja lisas, et olemas on kindlalt seitse ehk fraktsiooni hääled.

"Igatahes on neid rohkem kui üks, nagu me teame Marina Kaljurannal olevat praegu," muigas Helme.

Presidendiks pürgiva Mart Helme abikaasa meenutas veelkord, et tegelikult ollakse Raimond Daniloviga naabrid ning mingit põhjust viltu vaadata pole seni olnud.

"Kui tema koer käib territooriumil, siis ütlen, et koer on siin ja kui tahab pidu pidada, siis helistab, et ärge pahandage, tümps on veidi kõvem, et see on täiesti normaalne," rääkis Helme ja pakkus välja, et võtta asi kokku lausega: palju kära eimillestki.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Läänemaa Martna valla valijamees Raimond Danilov ärritas oma erakonda „vale” otsusega. Abikaasale presidendivalimiste valimiskogusse toetushääli koguv Helle-Moonika Helme tegi erakonnakaaslasele Kaljuranna toetamise pärast kurja kõne. Danilov jäi oma otsusele kindlaks, lahkus EKRE-st ja andis Kaljurannale toetusallkirja.