Juhan Kivirähki sõnul pidi Kaljurand enne otsust veenduma, et teda toetab piisaval hulgal valimiskoguliikmeid. "Oli vaja kindlustunnet, et on olemas vajalik arv valijamehi, kes teda üles seavad. Kuna Siim Kallas on automaatselt valimiskogusse üles seatud, on ka teiste reformierakondlaste allkirjad vabad," ütles Kivirähk.

Mikk Salu arvates oli Marina Kaljurand enda peas juba mõned päevad tagasi otsuse langetanud ja avalikkuse ette tulles mõeldakse kampaania kontekstis, et kuidas ja millal midagi öelda. "Kui lihtne või kui kerge tal oli, ma ei tea. Marina Kaljurand jätab suhteliselt optimistliku ja julge mulje. Ma kujutan ette, et ta pidas paljude inimestega nõu," rääkis Salu.

Kivirähk prognoosis, et pärast Kaljuranna teadet toimuvad valimiskogus olulised muudatused võimalike toetajate osas. "Kaljurand on selgelt erakondadeväline kandidaat. Allar Jõks pretendeeris sellele kohale, aga temal on siiski erakondadest toetajad, siis Kaljuranna puhul me ei teagi, kes erakondadest tema seljataha joonduvad."